Грузия да си припомни ситуацията в Украйна през 2014 г. и до

...
Грузия да си припомни ситуацията в Украйна през 2014 г. и до
Коментари Харесай

Русия: Грузия да си припомни ситуацията в Украйна през 2014 г. и до какво доведе тя

Грузия да си припомни ситуацията в Украйна през 2014 година и до какво докара тя.

Това разгласи в " Туитър " профилът на съветското външно министерство в Крим.

" Протестите против законопроекта за " задгранични сътрудници ", избухнали в Тбилиси, доведоха до претенции за оставка на държавното управление. Препоръчваме на грузинския народ да си напомни сходна обстановка в Украйна през 2014 година и до какво в последна сметка докара тя! "

Protests against “foreign agents " bill, erupted in????????, result in demands for the resignation of the government. We recommend to the georgian people to recall a similar situation in Ukraine???????? in 2014 and what it finally led to!
— Russia`s MFA in Crimea???????? (@PMSimferopol)

Законопроектът, който мина на първо четене преди да бъде " погубен " от бурните митинги пред Народното събрание в Тбилиси, предвиждаше неправителствените организации с 20% финансиране от чужбина да се записват като " задгранични сътрудници ". Руската версия на този закон бе наложена още през 2012 година и от този момент голям брой групи за правата на индивида бяха подложени на репресии от диктаторския режим на Владимир Путин.

Миналата вечер в Грузия още веднъж имаше огромен протест, като новото искане към властите е да освободят арестуваните през последните три дни стачкуващи. 

Today, people gatherer once more near the parliament building in Tbilisi, Georgia.

Georgian Internal Affairs Ministry reported they released everyone detained during the protests.

The " foreign agents " law was taken off the parliament`s agenda.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Лавров: Събитията в Грузия припомнят на киевския " майдан "
Събитията в Грузия в последно време доста припомнят на киевския " майдан ", а обстановката към законопроекта за " задграничните сътрудници " е единствено мотив за начало на опити за насилствена промяна на властта, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров в телевизионно изявление, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Много наподобява на киевския " майдан ". Няма никакви подозрения, че законът за регистрацията на тези неправителствени организации, които получават задгранично финансиране в размер на 20 % от своя бюджет, беше единствено мотив за започване на опит за силова промяна на властта ", сподели Лавров по телевизия Първи канал.

Той дефинира като двуличие изявлението на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел във връзка със събитията в Грузия.

" И въпреки всичко, макар че в редица европейски страни има сходни правила, доста по-строги правила по този въпрос, господин Борел, без да му мигне окото, съобщи, че законът, който грузинците прокарват в ръководещата партия " Грузинска фантазия ", опонира на европейските полезности, слага затруднение по пътя на присъединение на Грузия към Европейски Съюз. Като цяло лицемерието, несъмнено, е явно ", сподели Лавров.
Песков: Нечия " забележима ръка " се пробва да добави антируски детайли в Грузия
Москва установи, че нечия " забележима ръка " се пробва да добави антируски детайли към обстановката в Грузия, макар че мотивът за митингите в страната няма отношение към Русия, сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията, която послужи като мотив за тези национални митинги, няма никакво отношение към Русия. Наред с това виждаме нечия ръка - не можем да кажем " невидима ", тя е изцяло забележима, тъй като виждаме от кое място грузинската президентка се обръща към своя народ, тя се обръща към грузинците и грузинките не от Грузия, а от Америка - и тази забележима ръка усърдно се пробва да добави тук антируски детайли ", сподели Песков.

Говорителят на Кремъл означи, че съществува риск от провокации в незаконно окупираните от Русия грузински територии Абхазия и Южна Осетия. Предвид тези условия Москва " доста деликатно и с огромно безпокойствие " следи какво се случва в Грузия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР